Ta strona używa "cookies" umożliwiające logowanie, prowadzenie statystyk odwiedzin i dostosowanie reklam. Dowiedz się więcej na temat celu ich użycia oraz możliwości zmiany konfiguracji przeglądarki na stronie polityka plików "cookies"
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z wytycznymi w linku.

Schowaj
pc x360 ps3 ouya psp mobile old online other
facebook youtube
Zaloguj się lub zarejestruj, aby zobaczyć swój Level !
Schowaj

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 46 Głosów - 3.28 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[PORADNIK] Działający po updejcie skrypt automatyczny!
Autor Wiadomość
Adrian Offline
Młody cffaniak
*****
FullREG

Level: 1

Liczba postów: 736

Dołączył: 06.11.2009

Reputacja: 411

button-youtube

Post: #1
[PORADNIK] Działający po updejcie skrypt automatyczny!
Zapewne wielu z was ma ten skrypt:

[Obrazek: lockerzp.jpg]

Jest on ręczny czyli jak ktoś wpisze swój email to przychodzi do was na skrzynkę i dopiero wysyłacie mu zapro. A co jeśli wyjeżdżacie na "wakacje" i ktoś znajdzie waszą stronę w internecie? Nie będzie mu sie chciało czekać więc pójdzie do innej osoby po zapro. Tutaj właśnie pokaże wam jak zrobić skrypt automatyczny z ręcznego. Jeśli ktoś nie ma normalnego skryptu można go ściągnąć stąd: Ściągnij!.

Krok 1:
Rozpakowywujemy paczkę i wchodzimy do tego folderu gdzie mamy wypakowane pliki. Wygląda to mniej więcej tak:

[Obrazek: 2jfwvh4.png]

Krok 2:
Otwieramy plik index.php w notatniku lub w czym kto woli. Przewijamy na koniec strony i ujrzymy taki kod:

Kod:
<!-- SKRYPT POCZĄTEK -->
<center>
<form action="zapro.php"method="post"><p><b>Wpisz swój adres e-mail:</b> <br>
<br>
<input class="mail"  name="mail" type="text"/>
<br/>
<!-- SKRYPT KONIEC -->

Zmieniamy to na:

Kod:
<!-- SKRYPT POCZĄTEK -->
<center>
<? if (isset($wynik)) echo $wynik; ?>
<br />
<form method="post" action="index.php" >
  <p><b>Wpisz swój e-mail:</b><br />
      <input type="text" name="email" />
      <br />
    <br />
      <b>Przepisz kod z obrazka:</b><br />
      <img src="captcha_image.php" alt="Captcha" /><br />
    <br />
      <input type="text" name="captcha" />
<br/>
<!-- SKRYPT KONIEC -->

Zapisujemy ten dokument ale jeszcze nie zamykamy.

Krok 3:
Na początku pliku index.php jeszcze przed wszystkim czyli tutaj:

[Obrazek: qwwz6p.png]

gdzie strzałki robimy pare enterów i w to pole wpisujemy:

Kod:
<?
session_start();

if ( isset($_POST['email']) && !empty($_POST['email']) && isset($_POST['captcha']) && !empty($_POST['captcha']) ) {
    include ('class.php');
    include ('config.php');
    
    if ( $_POST['captcha'] == $_SESSION['tt_pass'] ) {
        $object = new Lockerz();
        $object->email = $_POST['email'];
        $object->handle = $log;
        $object->password = $haslo;
        $object->message = $wiadomosc;

        if ($object->CheckEmail() === true) {

        
            //Zalogowanie
            $object->cURL('http://www.lockerz.com/auth/login', 'handle='.$object->handle .
                                                                '&password='.$object->password .
                                                                '&remember+me=on');
        
        
            //Wysłanie zaproszenia
            $object->cURL('http://www.lockerz.com/invitation/send_email_invites','emails='.$object->email .'&message='.$object->message);
            if ( $object->content == 'success' )
                $wynik = "<div id='kom_poz'>Zaproszenie wysłane.<br />Sprawdź skrzynkę pocztową.</div>";
            else
                $wynik = "<div id='kom_poz'>Zaproszenie wysłane.<br />Sprawdź skrzynkę pocztową.</div>";
            //Wylogowanie
            $object->cURL('http://www.lockerz.com/auth/logout');
        }
        else
            $wynik = "<div id='kom_neg'>Niepoprawny adres email.</div>";
    }
    else
        $wynik = "<div id='kom_neg'>Błędny kod z obrazka.</div>";
}

?>

Zapisujemy go ponownie i zamykamy.

Krok 4:
Następnie w tym folderze gdzie mamy wszystko tworzymy nowy plik o nazwie config.php, otwieramy go notatnikiem i wpisujemy od samej góry:

Kod:
<?

$log = 'twojemail@email.pl'; //Twój login, czyli adres email, na które założyłeś konto na lockerz
$haslo = 'twojehaslo'; //Hasło jakie masz do lockerz
$wiadomosc = 'Więcej info na www.adi.venturegroup.pl'; //Wiadomość wysyłana z zaproszeniem, bez polskich znaków


?>

Zapisujemy ten dokument pod nazwą config.php


Krok 5:
Aby zrobić zabezpieczenie Captcha, (przepisujemy kod, jak źle wpiszemy nie wysyła emaila, jest to zabezpieczenie przed spamem) ściągamy tą paczkę: Ściągnij! i wypakowywujemy ją do naszego folderu. Nasz folder wygląda teraz tak:

[Obrazek: fw81dv.png]

Krok 6:
Musimy jeszcze zrobić plik class.php w którym wpisujemy od samej góry ten kod:

Kod:
<?
class Lockerz {

    public $email;
    public $message;
    public $login;
    public $pass;
    public $form_id;
    public $content;
    
    
    public function CheckEmail() {
        if ( preg_match('/[a-zA-Z0-9\.\-\_]+\@[a-zA-Z0-9\.\-\_]+\.[a-z]{2,4}/i', $this->email ))
            return true;
        else
            return false;
    }
    
    
    public function cURL($url, $post='') {
        $ch = curl_init($url);
        curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEFILE, 'cookie.txt');
        curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEJAR, 'cookie.txt');
        curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, 'Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.9) Gecko/2007102514 Firefox/2.0.0.9');
        curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
        if ( !empty($post) ) {
            curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1);
            curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, $post);
        }
        $this->content = curl_exec($ch);
        curl_close($ch);
        
    }
    
    public function GetFormId($e) {
        $zmienna = explode('<input type="hidden"',$e);
        $this->form_id = substr($zmienna[1], -43, 37);
    }
}



?>

Zapisujemy i zamykamy ten dokument pod nazwą class.php


Krok 7:
Po tym wszystkim nasz folder ze skryptem powinien wyglądać tak:

[Obrazek: dbi1ci.png]

Krok 8:
Do pliku style.css na końcu dodajemy to:
Kod:
#kom_poz{
    color:#66FFFF;
}
#kom_neg {
    color:red;
}


Krok 9:
Tworzymy plik cookie.txt, nic w nim nie piszemy i zostawiamy

Krok 10:
Wrzucamy wszystko na nasz serwer i nadajemy wszystkim plikom CHMOD 777 (lub jak ktoś chce bezpieczniej to dać 644). ( w niektórych programach to 7777). Jeśli ktoś nie wie jak wrzucić odsyłam do poradnika Jack'a (Tutaj kliknij!)

Cieszymy się skryptem!
Jeśli będą jakieś błędy to piszcie to postaram się wam je rozwiązać wystarczy napisać w tym temacie. Chciałem dać gotowca, ale lepiej jak trochę liźniecie języka. Tylko powiem jednym słowem ten skrypt w index.php jest skopiowany z innego poradnika na tym forum, ale jest jeden błąd, ponieważ skrypt pokazuje błąd w emailu jeśli jest źle wpisany do formularza, ale nie pokazuje błędu, jeśli email ,który ktoś wpisze jest w bazie. Mam nadzieję że ten problem niedługo rozwikłamy.Jak uważasz za słuszne był bym wdzięczny za iPTZ.

Zabraniam kopiowania tego poradnika i rozsyłania go po innych forach.
Wszelkie prawa do tego poradnika posiadam tylko i wyłącznie Ja.


Podziękowania dla koozi1910, Jack, sloniasek.

I prosiłbym Administratorów o przypięcie tego tematu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.06.2010 16:28 przez Adrian.)
02.01.2010 15:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
mikolaj13c Offline
Podglądacz
**
Registered

Level: 1

Liczba postów: 36

Dołączył: 23.11.2009

Reputacja: 0

button-youtube

Post: #2
RE: [PORADNIK] Zmieniamy skrypt ręczny na automatyczny!
Ej a jak mam stronę w html zrobioną to jak to wtedy zrobić?? A wogóle jak zrobić aby wysyłanie działało??
02.01.2010 18:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
pulpet112 Offline
Stały Lockator
*****
FullREG

Level: 1

Liczba postów: 439

Dołączył: 06.11.2009

Reputacja: 0

button-youtube

Post: #3
RE: [PORADNIK] Zmieniamy skrypt ręczny na automatyczny!
a skad ten sktypt ma wiedziec z ktorego konta lockerz wyslac zapro
02.01.2010 19:09
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Juri Offline
Koder
***
FullREG

Level: 1

Liczba postów: 72

Dołączył: 25.11.2009

Reputacja: 14

button-youtube

Post: #4
RE: [PORADNIK] Zmieniamy skrypt ręczny na automatyczny!
$log = 'twojemail@email.pl'; //Twój login, czyli adres email, na które założyłeś konto na lockerz
$haslo = 'twojehaslo'; //Hasło jakie masz do lockerz
$wiadomosc = 'Więcej info na http://www.adi.venturegroup.pl'; //Wiadomość wysyłana z zaproszeniem, bez polskich znaków

Edytujesz tutaj w config.php..... Według mnie lepiej jechać jednak na ręcznym. Mogą to wykryć jak im się będzie chciało drążyć ;>
02.01.2010 19:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
VanKosiara Niedostępny
Ich Keine Kekse!!
*****
FullREG

Level: 1

Liczba postów: 1,106

Dołączył: 09.12.2009

Reputacja: 147

button-youtube

Post: #5
RE: [PORADNIK] Zmieniamy skrypt ręczny na automatyczny!
Za automat są bany XD

Społeczność graczy MMORPG | Forum o MMORPG

Jedyna społecznosc graczy MMO.
02.01.2010 19:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Davis16 Offline
Lockator
****
Registered

Level: 1

Liczba postów: 125

Dołączył: 02.01.2010

Reputacja: 24

button-youtube

Post: #6
RE: [PORADNIK] Zmieniamy skrypt ręczny na automatyczny!
Racja. Lepiej nie kombinować za bardzo Tongue
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.01.2010 18:19 przez Davis16.)
02.01.2010 19:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
mikolaj13c Offline
Podglądacz
**
Registered

Level: 1

Liczba postów: 36

Dołączył: 23.11.2009

Reputacja: 0

button-youtube

Post: #7
RE: [PORADNIK] Zmieniamy skrypt ręczny na automatyczny!
Ja próbowałem to zrobić ale nie chciało wysyłać... Zostałem przy starej stronie, choć lekko zmodyfikowałem;d
02.01.2010 19:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Adrian Offline
Młody cffaniak
*****
FullREG

Level: 1

Liczba postów: 736

Dołączył: 06.11.2009

Reputacja: 411

button-youtube

Post: #8
RE: [PORADNIK] Zmieniamy skrypt ręczny na automatyczny!
Za automat nie ma bana, chyba że ktoś Ci zaspamuje emailami ale obrazek Captcha zniechęca D:
02.01.2010 20:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Okosmoka Offline
Stały Lockator
*****
Registered

Level: 1

Liczba postów: 218

Dołączył: 31.12.2009

Reputacja: 0

button-youtube

Post: #9
RE: [PORADNIK] Zmieniamy skrypt ręczny na automatyczny!
jak dodac na stronie licznik odwiedzin?
03.01.2010 14:24
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Jack Offline
Dziękuję, dobranoc!
*****
FullREG

Level: 1

Liczba postów: 260

Dołączył: 29.11.2009

Reputacja: 145

button-youtube

Post: #10
RE: [PORADNIK] Zmieniamy skrypt ręczny na automatyczny!
(03.01.2010 14:24)Okosmoka napisał(a):  jak dodac na stronie licznik odwiedzin?

Musisz sobie znaleźć jaką stronę z licznikami, wygenerować sobie własny kod licznika i dodać w stopce index.php

A do autora poradnika:
Czy nie lepiej zmienić chmod config.php na inny żeby było bezpieczniej?
03.01.2010 14:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Poradnik TS3 cz.3 Jak połączyć sie do kilku serverów jednocześnie Wojaszek 46 42,115 21.03.2018 06:55
Ostatni post: king
  Poradnik TS3 cz5. Głosowe powiadomienia Wojaszek 0 2,015 27.05.2017 12:09
Ostatni post: Wojaszek
  Poradnik TS3 cz.4 Nakładka Overwolf nie działa - możliwe rozwiązania. Wojaszek 1 4,462 18.01.2017 13:54
Ostatni post: Wojaszek
  [PORADNIK]Wyciszanie dźwięku na stronach internetowych. Czolo 14 10,953 20.07.2016 15:32
Ostatni post: BarryManilow
  Poradnik TS3 cz.2 Plugin Overlay nie działa - możliwe rozwiązania. Wojaszek 0 13,946 26.12.2012 01:19
Ostatni post: Wojaszek

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Aktualny czas: 23.04.2018, 21:55 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Schowaj