Ta strona używa "cookies" umożliwiające logowanie, prowadzenie statystyk odwiedzin i dostosowanie reklam. Dowiedz się więcej na temat celu ich użycia oraz możliwości zmiany konfiguracji przeglądarki na stronie polityka plików "cookies"
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z wytycznymi w linku.

Schowaj
pc x360 ps3 ouya psp mobile old online other
facebook youtube
Zaloguj się lub zarejestruj, aby zobaczyć swój Level !
Schowaj

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 31 Głosów - 2.71 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Tasker] - Zawsze działający uzupełniacz na restocki.
Autor Wiadomość
KloczeFFsky. Offline
Eee?
Zasłużeni

Level: 1

Liczba postów: 1,844

Dołączył: 13.02.2010

Reputacja: 989

button-youtube

Post: #1
Thumbs Up [Tasker] - Zawsze działający uzupełniacz na restocki.
Większość zna, ale zauważyłem, że na naszym forum nie ma o tym tematu więc postanowiłem go założyć.
Więc co to jest takser i jak działa?
Tasker jest to program który zapisuje nasze ruchy, a następne ma funkcje powtórzenia ich o wiele szybciej.

1. Pobieramy taskera. Nie masz? Kliknij tutaj i pobierz!

2. Wypakowujemy

3. Uruchamiamy

4. Przechodzimy do "Keyboards" i wybieramy swoje skróty.
Ustawiamy Start Recording, Stop Recording i Playback np.
Start Recording (Rozpoczęcie nagrywania ruchów) - F7
Stop Recording (Zakończenie nagrywania ruchów) - F8
Playback (Odtwarzanie ruchów) - F9
[Obrazek: ss1yo.jpg]

5. Po zakończeniu ustawiania, wchodzimy na symulator restocku np. http://www.ptzplace.eu , wybieramy nagrodę do momentu pokazania się pól do wysyłki nagrody.

6. Wciskamy klawisz, pod którym zapisaliśmy Start Recording i możliwie jak najszybciej uzupełniamy pola, do zaznaczania pól używamy myszki, a nie Tab'u. Po wypełnieniu wciskamy Stop Recording.

7. Zapisujemy.
[Obrazek: ss2jv.jpg]

8. Teraz możemy w każdym momencie wczytać zapisany plik
File > Open > wybieramy plik
ew.
Ctrl+O > Wybieramy plik

9. Dla przetestowania, wchodzimy na symulator restocku i próbujemy wypełnić. Pamiętajmy, aby rozdzielczość była taka sama jak ta na której robiliśmy "regułkę" (ten plik).

10. Aby odtworzyć najlepiej ustawić opcję Fast (ponieważ na As Fast As Possible, nie wybierało mi Polski, lecz jak ustawiamy na stany, będzie działało) wciskamy klawisz "pod" którym mamy Playback. I wszystko nam ładnie wypelnia.
[Obrazek: ss3zz.jpg]


Co do tego czy lepszy jest Tasker czy Java się nie wypowiem (ale chyba java, bo działa szybciej). Zawsze mam obie opcje, aby jak jedna zawiedzie mieć coś na awaryjnie.


By Necro.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.05.2011 18:14 przez KloczeFFsky..)
29.01.2011 15:58
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
DestroTM Offline
Stały Lockator
*****
FullREG

Level: 1

Liczba postów: 426

Dołączył: 25.04.2010

Reputacja: 71

button-youtube

Post: #2
RE: [Tasker] - Zawsze działający uzupełniacz na restocki.
Fakt, jest to sposób, jednak javascript działa szybciej i w żaden sposób nie może zwolnić komputera, a tasker zdarza się, że na słabym sprzęcie potrafi komputer skutecznie spowolnić.
Poradnik dobry Closedeyes. iPTZ
29.01.2011 16:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
misius2010 Offline
Stały Lockator
VIP

Level: 1

Liczba postów: 681

Dołączył: 20.05.2010

Reputacja: 548

button-youtube

Post: #3
RE: [Tasker] - Zawsze działający uzupełniacz na restocki.
należy się iptz, choć sam będę korzystał z Javy. Jednak dla tych użytkowników co nie mogą znaleźć javy, a chcą coś zdobyć na restocku z pewnością się przydaSmile
29.01.2011 16:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
patrykzz Offline
Stały Lockator
*****
FullREG

Level: 1

Liczba postów: 206

Dołączył: 22.02.2010

Reputacja: 84

button-youtube

Post: #4
RE: [Tasker] - Zawsze działający uzupełniacz na restocki.
Już kiedyś próbowałem to włączyć, ale nie działa najwyraźniej na windows 7.
29.01.2011 17:47
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
DestroTM Offline
Stały Lockator
*****
FullREG

Level: 1

Liczba postów: 426

Dołączył: 25.04.2010

Reputacja: 71

button-youtube

Post: #5
RE: [Tasker] - Zawsze działający uzupełniacz na restocki.
A jak zmienisz ustawienia zgodności to też nie działa?
29.01.2011 23:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
artek5552 Offline
Bywalec
***
Registered

Level: 1

Liczba postów: 46

Dołączył: 02.02.2011

Reputacja: 0

button-youtube

Post: #6
RE: [Tasker] - Zawsze działający uzupełniacz na restocki.
Mi także nie działa pod Win 7. Gdy chce dać start pisze mi błąd "Start Windows Recorder Failed!"
02.02.2011 15:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Collapse Offline
Stały Lockator
*****
FullREG

Level: 1

Liczba postów: 393

Dołączył: 11.02.2011

Reputacja: 15

button-youtube

Post: #7
RE: [Tasker] - Zawsze działający uzupełniacz na restocki.
A jak zmienią kolejnosc pól cokolwiek - leżysz. Javascript załatwi to ładniej.
03.03.2011 14:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
KloczeFFsky. Offline
Eee?
Zasłużeni

Level: 1

Liczba postów: 1,844

Dołączył: 13.02.2010

Reputacja: 989

button-youtube

Post: #8
RE: [Tasker] - Zawsze działający uzupełniacz na restocki.
(03.03.2011 14:26)Collapse napisał(a):  A jak zmienią kolejnosc pól cokolwiek - leżysz. Javascript załatwi to ładniej.

Od początku serwisu nie zmienili Tongue Tylko math capthę dodali.
Ja mam jave + taskera zawsze zrobionego.
03.03.2011 16:07
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Bot na restocki Davi 8 3,083 07.05.2011 22:18
Ostatni post: emiloski94
  [PORADNIK] Działający po updejcie skrypt automatyczny! Adrian 173 35,429 22.02.2011 16:42
Ostatni post: Adrian
  Sposób na niezapowiedziane restocki // CHECK4CHANGE FastMan 74 25,794 24.07.2010 19:45
Ostatni post: buffik

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Aktualny czas: 24.02.2018, 17:08 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Schowaj