Ta strona używa "cookies" umożliwiające logowanie, prowadzenie statystyk odwiedzin i dostosowanie reklam. Dowiedz się więcej na temat celu ich użycia oraz możliwości zmiany konfiguracji przeglądarki na stronie polityka plików "cookies"
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z wytycznymi w linku.

Schowaj
pc x360 ps3 ouya psp mobile old online other
facebook youtube
Zaloguj się lub zarejestruj, aby zobaczyć swój Level !
Schowaj

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 26 Głosów - 2.54 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Team Speak - Konfiguracja
Autor Wiadomość
DDK Offline
Jem zupe
*****
FullREG

Level: 1

Liczba postów: 541

Dołączył: 18.11.2009

Reputacja: 121

button-youtube

Post: #1
Team Speak - Konfiguracja
Przedstawiam Wam poradnik - Jak skonfigurować program Team Speak który służy do komunikacji głosowej. Przydaje się np podczas restocku Big Grin

1. Pobieramy program STĄD i instalujemy go.


2. Uruchamiamy program i widzimy takie okno.
[Obrazek: 73084010.png]


3. Klikamy zakładki Connection i następnie Connect ( Można też wybrać Quick Connect i wpisać dane podane niżej. )
[Obrazek: 22751758.png]



4. Widzimy takie okno.
W przypadku Connect [Obrazek: 57684643.png]

W przypadku Quick Connect [Obrazek: 44115950.png]


5. Klikamy na białym polu PPM ( Prawym Przyciskiem Myszy ) i wybieramy Add Server.
[Obrazek: 64365889.png]


6. Widzimy takie okno z lukami do wypełnienia. Wypełniamy je tak jak na zdjęciu i klikamy Connect.
[Obrazek: 57684643.png]


7. Ujrzymy takie okno.
[Obrazek: 71307357.png]


8. Teraz konfigurujemy opcje nadawania i odbierania dźwięku. W tym celu wchodzimy w Settings i następnie Sound Input/Output Settings.
[Obrazek: 65015003.png]


9. Ujrzymy takie okno. Konfigurujemy je według swoich upodobań.
[Obrazek: 61022434.png]

________________________________________________________________________________​_________


Konfiguracja nadawania i odbierania dźwięku ( Poszczególne opcje ):
Output Volume - Głośność Odbierania dźwięku.
Voice Send Method - Metoda Nadawania dźwięku.
[ ] Push to talk. - Zaznaczamy gdy chcemy mówić tylko gdy dany przycisk jest wciśnięty.
[ ] Voice Activation - Zaznaczamy gdy mówimy bez wciskania przycisku.
Voice activation level. - Czułość mikrofonu. Whisper - najczulsza. Shout - najmniej czuła.

Local test - Test.
Test Codec - Testowanie danego kodeku.
Activate local test mode - Testowanie mikrofonu.


Dane do wpisania:
Server: ilock.pl:8700


PS. Polecam ustawienia moje ( takie jak na obrazku ).


Zabraniam kopiowania poradnika i jego kodu na inne fora !

Proszę o iPTZ jeśli poradnik się przydał lub jest warty reputacji Big Grin
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.02.2010 20:25 przez DDK.)
28.01.2010 21:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Ma7eusz Offline
maŻyciel yt
*****
FullREG

Level: 1

Liczba postów: 544

Dołączył: 23.11.2009

Reputacja: 107

button-youtube

Post: #2
RE: Team Speak - Konfiguracja
Nawet na skrina sie zalapalem Jack

No na pewno przyda sie dla niektorych. Mozna też wchodzic przez quick connect, mniej roboty Smile
28.01.2010 22:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
FastMan Offline
miszcz fszystkih miszczuf
*****
Registered

Level: 1

Liczba postów: 298

Dołączył: 24.11.2009

Reputacja: 34

button-youtube

Post: #3
RE: Team Speak - Konfiguracja
jakby co to bez problemu mogę wam udostępnić cały serwer teamspeak, więc każdy mógłby zakładać swoje kanały
29.01.2010 18:02
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Corleone Offline
Administrator
Administrators

Level: 4

Liczba postów: 1,219

Dołączył: 17.10.2009

Reputacja: 498

button-youtube

Post: #4
RE: Team Speak - Konfiguracja
Hmm, myślę że trzeba by się zdecydować na jedno rozwiązanie, które będziemy promować na stronie głównej forum, bo tak mamy 2 serwery ventrilo i TS`a i jeszcze nie wiem co jakieś konferencje na Skype Big Grin
Dlatego proponuje jakieś głosowanie tych co się znają, oczywiście główne atuty to jaki dobry klient (łatwy w obsłudze) TS czy Ventrilo, druga sprawa to ktoś z dobrym serwerem? Smile
29.01.2010 20:52
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
DDK Offline
Jem zupe
*****
FullREG

Level: 1

Liczba postów: 541

Dołączył: 18.11.2009

Reputacja: 121

button-youtube

Post: #5
RE: Team Speak - Konfiguracja
TS jest łatwiejszy w obsłudze. Ciekawe czy serwer Fasta jest dobry i nie lagujący. Ja jestem za TS ! Big Grin
30.01.2010 06:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Smoczuś Niedostępny
Umiem latać
*****
FullREG

Level: 1

Liczba postów: 648

Dołączył: 09.01.2010

Reputacja: 460

button-youtube

Post: #6
RE: Team Speak - Konfiguracja
Zdecydowanie TS!
30.01.2010 10:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Keniffum Niedostępny
Metallica \m/
*****
Registered

Level: 1

Liczba postów: 181

Dołączył: 05.12.2009

Reputacja: 24

button-youtube

Post: #7
RE: Team Speak - Konfiguracja
Ja jestem laikiem w tym temacie ale przetestowałem oby dwa i łatwiej obsługuje mi się ventrillo.
02.02.2010 14:15
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
qwed Offline
Fan majonezu
*****
Registered

Level: 1

Liczba postów: 294

Dołączył: 31.12.2009

Reputacja: 102

button-youtube

Post: #8
RE: Team Speak - Konfiguracja
Oj wątpie czy łatwiej. Sam grałem około 6 lat w MMO RPG i wiem co to znaczy dobry program do komunikacji, nic tak jak TS nie zamula łącza i nie ma takiego opóźnienia, jednym słowem dla mnie to jest gówno. Jednak na takie pogaduszki jest dobre. Ventrillo ma bardzo dobrą czystość głosu, do tego nie muli tak łącza i nie ma opóźnienia. Ale z tego co wiem z serwerami na ventrillo troszkę trudniej.
02.02.2010 14:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
FastMan Offline
miszcz fszystkih miszczuf
*****
Registered

Level: 1

Liczba postów: 298

Dołączył: 24.11.2009

Reputacja: 34

button-youtube

Post: #9
RE: Team Speak - Konfiguracja
TS2 ma większe opóźnienie od ventrillo, za to w ts2 jest lepszy głos ogółem mówiąc, w ventrillo jest jakiś "zgwałcony" Tongue
A TS3 łączy wszystkie plusy TS2 i Ventrillo, teraz według mnie nie ma lepszego programu do komunikacji głosowej (testowałem mumble itd.). Grałem przez długi czas na bardzo wysokim poziomie w gry fps, więc tam każdy ułamek sekundy był dla nas ważny.

Więc jakbyście się zdecydowali to dysponuje też jednym wolnym serwerem TS3, serwer stoi na dedyku w polsce, brak jakichkolwiek lagów, wszystko jest stabilne.
02.02.2010 14:32
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Kokarda Offline
Świeżo upieczony
*
Registered

Level: 1

Liczba postów: 1

Dołączył: 20.02.2010

Reputacja: 0

button-youtube

Post: #10
RE: Team Speak - Konfiguracja
Znalazlem cos lepszego niz Ventrilo - serwery Mumble (oficjalna strona http://www.mumble.sf.net). W Polsce Mumble oferuje http://www.mumble.pl wzialem od nich serwer testowy i musze przyznac, ze jestem milo zaskoczony.
20.02.2010 02:21
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Team Speak 3 - Konfiguracja Smoczuś 27 52,064 10.07.2018 02:55
Ostatni post: king
  „Powiadamiacz” o restocku na serwerze iLock Team Speak Corleone 40 14,681 14.11.2010 16:31
Ostatni post: patrykzz
  Team speak Pysik89 4 1,877 13.09.2010 15:14
Ostatni post: loony
  Team Speak 2 PL - Spolszczenie Xanthi 4 4,309 11.06.2010 22:58
Ostatni post: power30

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Aktualny czas: 19.07.2018, 05:02 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Schowaj