Ta strona używa "cookies" umożliwiające logowanie, prowadzenie statystyk odwiedzin i dostosowanie reklam. Dowiedz się więcej na temat celu ich użycia oraz możliwości zmiany konfiguracji przeglądarki na stronie polityka plików "cookies"
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z wytycznymi w linku.

Schowaj
pc x360 ps3 ouya psp mobile old online other
facebook youtube
Zaloguj się lub zarejestruj, aby zobaczyć swój Level !
Schowaj

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 22 Głosów - 3.36 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Xbox360 NTSC
Autor Wiadomość
assain Offline
Podglądacz
**
Registered

Level: 1

Liczba postów: 27

Dołączył: 04.12.2009

Reputacja: 0

button-youtube

Post: #1
Xbox360 NTSC
Siemka, Lockerzi wyślą mi konsole w formacie NTSC i słyszałem kilka rzeczy które chciał bym sprostować Big Grin

1. NTSC obsługują nowsze telewizory?
2. Gry będą chodzić tylko w NTSC?
3. W Ameryce jest inne napięcie, więc żeby konsola nie poszła wpiz**t potrzebuje jakiejś złączki? Gdzie ją dostane
4. Będę mógł pobrać polskie menu do konsoli ?
5. Połączenie z internetem niczym się nie różni?
6. Gra z graczami konsoli w PAL'u będzie możliwa?

To wszystko. Greeetin
09.12.2009 18:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
anarchymen Offline
Podglądacz
**
Registered

Level: 1

Liczba postów: 10

Dołączył: 05.12.2009

Reputacja: 0

button-youtube

Post: #2
RE: Xbox360 NTSC
1.Ntsc chodzi o region gier ( kabel hdmi i działa na każdym w max rozdziałce )
2. Tak gry ntsc i region free , nie taki diabeł straszny jak go malują Smile miałem konsole ntsc i gry ntsc szybciej są w necie i jest super Big Grin szkoda że języka polskiego nie ma w grach ;/ ale da się przeżyć
3. Konwerter napięcia czy jakoś tak albo nowy zasilacz koszt około 50 zł
4. Tak polskie menu jest w każdej konsoli Tongue
5. Nie połączenie jest takie same na każdej konsoli i tak będziesz grał na regionie Uk lub Usa bo Polska nie ma live Big Grin
6. Tak live jest ogólny
09.12.2009 18:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Hector Offline
Okaz Natury
*****
Registered

Level: 1

Liczba postów: 262

Dołączył: 18.11.2009

Reputacja: 0

button-youtube

Post: #3
RE: Xbox360 NTSC
2. Jeśli przykładowo chciałbyś zagrać w FIFĘ 10 z komentarzem polskim (Szpakowski, Szaranowicz) to jak wiadomo jest ona w regionie PAL.
W takim wypadku konwertujesz grę z formatu PAL na NTSC programem abgx360 Wink
09.12.2009 18:33
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
assain Offline
Podglądacz
**
Registered

Level: 1

Liczba postów: 27

Dołączył: 04.12.2009

Reputacja: 0

button-youtube

Post: #4
RE: Xbox360 NTSC
Ok, dzięki, ale te konwertowanie to nie wiem jak, bo nie zamierzam przestrajać konsoli.
09.12.2009 19:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Hector Offline
Okaz Natury
*****
Registered

Level: 1

Liczba postów: 262

Dołączył: 18.11.2009

Reputacja: 0

button-youtube

Post: #5
RE: Xbox360 NTSC
Pobierasz sobie gierkę w PAL'u, konwertujesz na kompie, wypalasz na płycie i odpalasz w Xbox'ie.
Konsolce nic nie robisz (tylko przerabiasz, żeby czytało "kopie zapasowe"). Wink
09.12.2009 19:10
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
assain Offline
Podglądacz
**
Registered

Level: 1

Liczba postów: 27

Dołączył: 04.12.2009

Reputacja: 0

button-youtube

Post: #6
RE: Xbox360 NTSC
Ahhhh taki bajer, te wszystkie wiadomości to i tak na przyszłość dopiero. Czyli do pierwszych pytań, wystarczy złączka i podłączyć kabel hdmi z zestawu wszystko działa?
09.12.2009 19:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Cecio Offline
Lockator
****
Registered

Level: 1

Liczba postów: 101

Dołączył: 26.11.2009

Reputacja: 0

button-youtube

Post: #7
RE: Xbox360 NTSC
Tak ale to musi być ten transformator napięć czy coś takiego. Bo jak wepniesz chyba Europejski kabel to może się przegrzać. Ale to mi się tak wydaję. Tongue
09.12.2009 19:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
assain Offline
Podglądacz
**
Registered

Level: 1

Liczba postów: 27

Dołączył: 04.12.2009

Reputacja: 0

button-youtube

Post: #8
RE: Xbox360 NTSC
Hmmm.... To skąd ja go wezmę... Się zobaczy, dzięki wszystkim : D
09.12.2009 20:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Werwi Offline
Stały Lockator
*****
Registered

Level: 1

Liczba postów: 201

Dołączył: 20.11.2009

Reputacja: 5

button-youtube

Post: #9
RE: Xbox360 NTSC
Allegro.pl :> Dla miłościwie nam kupujących Big Grin
09.12.2009 21:23
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Cecio Offline
Lockator
****
Registered

Level: 1

Liczba postów: 101

Dołączył: 26.11.2009

Reputacja: 0

button-youtube

Post: #10
RE: Xbox360 NTSC
Ale jak na allegro patrzylem to taki transformator min. 100 zl Tongue
09.12.2009 21:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Aktualny czas: 21.07.2018, 02:57 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Schowaj